Presentació del llibre “Qui va ser en realitat Emili Montañès?” de Joaquim Montclús

El proper dimarts 19 d’abril de 2022 a les 19:00 es realitzarà la presentació del llibre “Qui va ser en realitat Emili Montañès?” de Joaquim Montclús, al Col·legi d’Enginyers Industrials de Barcelona, Via Laietana, 39 de Barcelona, en format videoconferència i presencial.

Els ponents seran Antoni Roca i Rosell, Universitat Politècnica de Catalunya i Institut d’Estudis Catalans, Àngel Messeguer i Peypoch, Institut d’Estudis Catalans i Joaquim Montclús i Esteban, autor del llibre, Associació Cultural del Matarranya.

Carles Emili Montañès i Criquillion (Barcelona 1877 – Madrid 1974) fou un enginyer industrial, d’un gran dinamisme, que impulsà grans projectes i sabé moure’s bé en els ambients polítics i empresarials. En destaca la creació de l’antecedent de la línia del Vallès dels actuals Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i va convèncer l’enginyer nord-americà Frederick S. Pearson perquè aconseguís el capital necessari i creés “la Canadenca”, que fou decisiva per a l’ús d’electricitat en la indústria catalana. Més endavant, amb l’empresari mallorquí Joan March creà la companyia d’electricitat FECSA. Després de crear i explotar una empresa de troleibusos entre Tarragona i Reus, es retirà a Madrid.

Inscripcions col·legiats/associats / Inscripció general